Vapaaehtoiseksi

MirriRescue ry toimii täysin vapaaehtoisvoimin, joten kaikki pienikin lahjoitettu työpanos on toiminnan jatkumisen kannalta tärkeää.

Pääkaupunkiseudun (ja paikkariippumattomat) vapaaehtoistehtävät ja löydät täältä!

Juuri nyt haemme Uudenkaupungin seudulla

Hätämajoituspaikkoja ja ensikoteja

Onko sinulla eristykseen soveltuva tila, joka on helposti siivottavissa ja desinfioitavissa, esimerkiksi sauna tai ylimääräinen kylpyhuone? Oletko eläinten kanssa reipas ja varmaotteinen? Pystytkö ottamaan kotiisi kissan tai useamman joskus lyhyelläkin varoitusajalla väliaikaisesti, yhdestä yöstä noin kahteen viikkoon?

Hätämajoitus- tai ensikodit ovat loukutetun kissan ensimmäinen sijoituspaikka. Joskus kissat jatkavat heti seuraavana päivänä jatkopaikkaan toiselle yhdistykselle, mutta jäädessään meille ne pidetään ensin eristyksessä vähintään kaksi viikkoa, joiden aikana tarkkaillaan niiden terveydentilaa, annetaan ensimmäinen madotus ja käytetään ne ensimmäisen kerran eläinlääkärissä. Tauti-ja loisriskin varalta kissojen tilan on oltava helposti puhdistettavissa.

Hätämajoitus tai ensikoti on erittäin tärkeä etappi kissan matkalla varsinaiseen sijaiskotiin ja lopulta omaan loppuelämän perheeseen. Tämä sopii sinulle, joka et voi sitoutua yksittäiseen kissaan kuukausiksi, mutta haluat auttaa kissoja konkreettisesti!

Loukuttajia

Oletko ulkoilmaihminen? Ajatko mielelläsi autoa tai lähdet kaveriksi toiselle loukuttajalle? Pysytkö rauhallisena niissäkin tilanteissa, joissa eläin on paniikissa, hyvin sairas tai loukkaantunut? Loukuttaminen voi olla sinun tapasi auttaa.

Tai pysytteletkö mieluummin kotona oman tietokoneesi ääressä? Valvotko välillä yöaikaankin tai pystyt seuraamaan sähköpostia päivällä? Voit olla tausta-apuna loukuttajille!

Loukutukseen kuuluu seuraavia tehtäviä:
▪ Loukutuspaikkojen kartoitus Uudenkaupungin lähialueilla
▪ Loukutuksesta tiedottaminen alueen asukkaille, jotta mahdolliset lemmikkikissat tunnistetaan jo loukussa, jos ne sinne menevät, ja voidaan päästää heti vapaaksi
▪ Ruokinnan järjestäminen loukutuspaikalle
▪ Loukun virittäminen ja ruokinnan jatkaminen loukutuksen ajan
▪ Loukkukameroiden vahtiminen sähköpostin kautta
▪ Loukutettujen kissojen nisien tarkistaminen imetyksen varalta
▪ Loukutettujen kissojen kuljetus löytölään tai eläinsuojeluyhdistyksille

MirriRescue keskittyy kissapopulaatioiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Loukutamme ainoastaan eläimiä, joiden omistaja ei ole tiedossa ja jotka vaikuttavat selkeästi kodittomilta, huonokuntoisilta tai sairailta. Loukkuun jääneet kissat tarkistetaan vastaanottopaikassa mikrosirun varalta. Tarkistamme myös kissan nisät: imettävää naarasta ei oteta kiinni ennen kuin pennut on löydetty.

Varainhankkijoita

Oletko luontainen myyntitykki ja nautit ihmisten kohtaamisesta? Vai ovatko nettikirppikset enemmän alaasi tai otatko hyviä tuotekuvia? Varainhankinnassa on paljon valinnanvaraa!

Esimerkiksi näitä voit tehdä meillä:
▪ Myyjäisisissä ja tapahtumissa auttaminen
▪ Hyväntekeväisyystapahtumien järjestäminen
▪ Myynti Mirrikirppiksellä lauantaisin
▪ Myyntikampanjat ja tukihuutokaupat somessa (mm. valokuvaaminen, myyntitekstien kirjoittaminen, tuotteiden postitus)

Taustajoukkoja muihin tärkeisiin tehtäviin

Eikö mikään ylläolevista oikein napannut, mutta haluaisit silti auttaa? Meillä voit tehdä monenlaista, ja myös uudet ideat ovat tervetulleita. Tarjoa rohkeasti osaamistasi tai kysy, missä voisit olla avuksi!

Tässä muutamia esimerkkejä muista tärkeistä tehtävistä:
▪ Tarvike-, ruoka- ja lääkekeräysten järjestäminen
▪ Tuotteiden kuten käsitöiden teko tukimyyntiin (korvaamme materiaalikulut)
▪ Kissatarvikkeiden kuljetus pääasiassa Uudenkaupungin lähialueilla
▪ Eläinlääkärikyydit ensi- tai sijaiskodeissa oleville kissoille
▪ Adoptiotiimin tehtävät (adoptioilmoitusten laadinta, hakemusten läpikäynti, kotiehdokkaiden haastattelu)
▪ Viestintä (sosiaalisen median sisällöntuotto, nettisivujen päivittäminen, sähköpostiliikenteen hoitaminen, valokuvaaminen, kirjoittaminen, blogit, lehtijutut…)

Jos kiinnostuit tai heräsi kysymyksiä, ota matalalla kynnyksellä yhteyttä (some,  info@mirrirescue.fi tai 045 1710 348)! Perehdytämme tehtäviin, ja voit osallistua juuri niin paljon tai vähän kuin haluat ja ehdit. Pienestäkin panoksesta on meille suuri apu. Tervetuloa kivaan tiimiin!