Teuvo, s. 2017, Vantaa

Iloinen ja energinen Teuvo haluaisi kotiin, jossa on paljon seuraa ihmisistä ja ainakin yksi yhteisistä ralleista tykkäävä kissakaveri!

Teuvolla on ollut monivaiheinen elämä ja erityisen rankat viimeiset vuodet, joiden aikana hän on elänyt ulkona oman onnensa nojassa, tullut ammutuksi ja nähnyt nälkää. Teuvon tarinaa on kerrottu MirriRescuen somessa: Facebookista löydät Teuvoa käsittelevät julkaisut hakusanalla #teuvokissa ja Instagramista selaamalla kuvia tai katsomalla Teuvon nimikkotarinat sivun yläosasta.

Nyt Teuvolla on vain hyviä asioita edessä, nimittäin uudessa kodissa Teuvo haluaa leikkiä, syödä, syödä ihmistenkin ruuat, leikkiä toisen kissan kanssa ja viettää melkein koko aikansa ihmis- tai kissaseurassa. Yksinolo ei ole Teuvon juttu, vaikka toki tämäkin duracell-pupu tarvitsee mahdollisuuden vetäytyä omiin oloihinsa niin valitessaan. Teuvo on onnellinen saadessaan tulla sohvalle ihmisen viereen tai päälle leipomaan ja saadessaan lähteä siitä kauemmas heti halutessaan.

Teuvo on ystävällinen ja kiinnostunut toisista kissoista, mutta myös hyvin leikkisä ja aika intensiivinen. Teuvo ei ole moksiskaan, jos joskus tassu viuhuu, ja hienovaraisten vihjeiden lukemisessa hän on hidas, mutta oppimiskykyinen. Rauhalliseksi Teuvoa ei oikein voi kuvailla, joten kissakaverin olisi hyvä olla niin ikään energisempää sorttia. Rajallinen koirista saatu kokemus antaa ymmärtää, että Teuvo ei sovi koiratalouteen.

Teuvo on hyvin aktiivinen ja innostuu helposti. Päästessään aamuisin sijaiskodin ihmisten seuraan Teuvo hakee usein jonkun lelun ja ryntäilee sen perässä kotiväen aamupesun aikana. Yhteisetkin leikit ovat parasta, mutta yhtä kivaa on löytää lelu lojumasta lattialta tai lähteä jahtaamaan toista kissaa, tai napata kiinni houkuttelevasti heiluvasta johdosta tai remmistä tai mistä tahansa muusta narusta… Teuvon into kannattaa suunnata luvallisiin leikkeihin, sillä muuten tämä kissa osaa viihdyttää itseään uskomattoman kekseliäin, ihmisten hermoille käyvin keinoin.

Nukkuu se tasmanian tuholainenkin joskus: yöt olisi niin kiva viettää ihmisten kanssa sängyn jalkopäässä tai sopivassa pesässä ihmisten välissä tai tilaisuuden tullen ihmisen jalkojen välissä. Kylkeä kääntäessään saa hiukan varoa, ettei Teuvo jää alle.

Teuvo on juttelevainen kissa; hänen vokalisaatioihinsa kuuluu puriseminen, maukuminen ja moukuminen, yllättävän hiljainen kehrääminen ja muutama muu hauska ääni. Teuvo osaa vaatia kovaan ääneen ja omapäisenä osoittaa tahtonsa muillakin tavoin, esimerkiksi puremalla kulmahampaattomalla suullaan ja huitomalla tassulla. Pääasiassa tästä syystä Teuvo ei ole sopivin kissa pikkulapsiperheeseen.

Teuvon syliin nostaminen onnistuu hyvin, mutta sylissä pitäminen onkin toinen juttu, jos pitäisi tehdä jokin hoitotoimenpide – Teuvo sätkii, rimpuilee, vispaa ja vatkaa. Tässä tärkeintä on se, että ihminen pitää tahtonsa lujempana kuin kissa, toimii ripeästi ja palkitsee Teuvon ikävän toimenpiteen jälkeen. Teuvo ei kuitenkaan ole aggressiivinen tai pelottava, vaikka joskus ikävän homman kestäessä hänestä kuuluukin hyvin koiramainen matala murina, tai pikemminkin hörinä.

Ulkotarha uudessa kodissa olisi plussaa, mutta valjasulkoilu tuskin onnistuu turvallisesti näin omapäisen, energisen ja vahvan kissan kanssa. Utelias Teuvo viihtyy kyllä hyvin sisälläkin, jos siellä riittää tutkittavaa, kiipeiltävää ja ryömittävää ja joskus vaikka tuodaan joku kiva iso pahvilaatikko tai muu kiehtova esine leikittäväksi. Tilaa on oltava niin paljon, että kissat pystyvät vetäytymään yksin toiseen huoneeseen halutessaan ja tutustuttaminen sekä mahdolliset jatkossa tarvittavat eristämiset järjestyvät ilman Teuvon sulkemista pieneen tilaan pitkäksi aikaa.

Muitakin kuin rutiinieläinlääkärikäyntejä voi olla edessä, siitä ei näin kovan onnen kissan kanssa päästä yli eikä ympäri, mutta kaikki diagnosoidut vaivat on hoidettu eikä säännöllisiä lääkityksiä tällä hetkellä ole. Erikoisruokavaliolla (monoproteiini- tai allergiaruoka, helppo toteuttaa omasta mielestään kaikkiruokaiselle Teuvolle) ja säännöllisellä vuotavan silmän pyyhkimisellä sekä tarvittaessa korvien puhdistuksella pärjätään.

Tässä vielä Teuvon luonne muutamalla sanalla: hyväntuulinen, elämäniloinen, nokkela, seurallinen, innokas, energinen, vilkas, ahne ja suloinen!

Oletko kiinnostunut antamaan Teuvolle kodin? Rohkaisemme lukemaan Teuvoa koskevat somejulkaisut, ja jos Teuvo vaikuttaa isoine persoonineen juuri teidän perheeseenne sopivalta pikku pyörremyrskyltä, jätä adoptiohakemus!

MirriRescue luovuttaa kaikki kissat leikattuna, madotettuna, rokotettuna, FIV-/FeLV-testattuna, sirutettuna ja rekisteröitynä Turvasiru.fi-palveluun. Kaikki kissat luovutetaan vastuullisiin koteihin sisäkissoiksi.

Aikuiset 200 € / kissa ja 350 € / kaksi kissaa.
Pennut 250 € / kissa ja 400 € / kaksi kissaa.

Mikäli haluat kissasta lisätietoja, niin otathan yhteyttä adoptio@mirrirescue.fi .

EPR-asiakastunnus 24831103