Mimosa, s. 2020, Vantaa

Utelias, pienikokoinen Mimosa etsii loppuelämänsä kotia. Kauniilla tabbykuvioisella kissaneidillä on valkea kaula ja tassunpäät. Mimosa muuttaisi mielellään uuteen kotiin jonkun kivan kissan kaveriksi!

Mimosasta on kuoriutunut hurmaavan utelias seurakissa, kun pitkittyneet korvavaivat on viimein saatu kuriin ruokavalion avulla. Aiemmin korvien hoito hidasti luottamuksen rakentamista, mutta nyt Mimosalle tekisi hyvää saada ihmiseltä myönteistä huomiota ja vaikka ruokavalioon sopivia herkkuja! Tämä rauhallisesti elämään suhtautuva ex-emo tulee tutkimaan kaikki uudet tavarat kodin huoneissa ja tuijottelee tarkasti vieraita ihmisiä ennen kuin päättää, onko lähestyminen turvallista.

Päiväsaikaan Mimosa ottaa rennosti kiipeilypuun pussipesässä ja nostaa usein tassun ylös pesän reunaa vasten. Olisikin hyvä, että hänellä olisi tulevassa kodissa pehmeitä, turvallisia pesiä ja mahdollisuus kiivetä korkeammalle tarkkailemaan. Iltaisin kaunokainen aktivoituu ja lähtee tutkimusretkelle asuntoon, josta etsii itselleen parhaan loikoilupaikan tai intoutuu leikkimään palloilla ja leluhiirillä välillä riehakkaastikin – oli ihminen paikalla tai ei! Pentumaisuuttakin Mimosasta löytyy, sillä pieni heinänkorsi tai hämähäkki saattaa innostaa hurjaan painiin keittiön lattialla. Itsekseen Mimosa jaksaa usein leikkiä niin kauan kunnes lelu vääjäämättä päätyy huonekalujen alle tassun ulottumattomiin.

Isäntäväen liikuttelemakin lelu kiinnostaa kovasti, ja tarpeeksi kauan asiaa punnittuaan Mimosa saattaa lopulta lähteä sen perään. Vielä on kuitenkin opettelemista yhdessä leikkimisessä, sillä eniten lelu kiinnostaa, kun se on rauhoittunut paikalleen. Leikin avulla Mimosan voi kuitenkin saada kuin vahingossa vähän rentoutumaan ja tulemaan lähemmäs. (Vieraiden leikitysyritykset ovat jostain syystä saaneet Mimosalta paremman vastaanoton!)

Mimosa maukuu harvoin, mutta on sekin ihme toisinaan kuultu. Enemmän Mimosa kommunikoi pienellä sähinällä esimerkiksi ruokaa tuotaessa (tai jos ruuan laittaminen aktivointialustaan kestää liian kauan), mutta sähinä ei ole vihamielistä, pikemminkin Mimosan tapa komentaa.

Herkut kelpaavat Mimosalle mielellään tutun ihmisen kädestä. Kissan kanssa on myös harjoiteltu hyvin alkeistasoista koulutusta palkitsemalla esimerkiksi katsekontakti tai lähestyminen namipalalla. Todennäköisesti Mimosa on hyvin motivoitavissa temppujen opetteluun, kunhan saa vielä vähän lisää rohkeutta. Esimerkiksi kosketus tuntuu vielä hankalalta, eikä Mimosa ole vielä siliteltävissä.

Kissalla on erikoisruokavalio aiempien, todennäköisesti allergian aiheuttamien korvavaivojen vuoksi. Mimosalle sopivat hydrolysoitua proteiinia sisältävät (hypoallergeeniset) ruuat sekä yhden proteiinin villisika- ja kaniruuat (ns. monoproteiiniruuat). Ruokavalion toteuttaminen ei ole hankalaa, mutta siihen saa halutessaan tukea yhdistykseltä. Mimosalle maistuu sekä märkäruoka että nappulat, mutta ummetustaipumuksen vuoksi ruuan on hyvä olla nestepitoista.

Vaikka sopiva ruokavalio on rauhoittanut korvien ärsytystilan, olisi korvien hoitoa hyvä harjoitella kissalähtöisesti pala palalta aina silloin, kun hoidon tarve ei ole akuutti. Tähän saa vinkkejä yhdistykseltä.

Mimosalla on todettu parodontiittia ja hampaiden syöpymää, joiden vuoksi hampaista on jouduttu poistamaan noin puolet. Tämä ei vielä vaikuta kissan ruokailuun merkittävästi, mutta jatkossakin vuosittainen hammashoito röntgeneineen on tarpeen, kuten on suositus aikuisilla kissoilla muutenkin. Mimosan kesyynnyttyä vielä lisää olisi hyvä myös opetella hampaiden harjausta positiivisen vahvistamisen kautta.

Mimosa on suloinen, leikkisä ja persoonallinen kissa, joka yhtäältä yllättää rohkeudellaan ja toisaalta sulattaa sydämen varovaisuudellaan. Hän ansaitsee rauhallisen kodin, jossa kärsivällisyys, kissan kanssa vietetty aika ja lajitoverin seura auttavat Mimosaa sosiaalistumaan entisestään. Sijaiskodin ”todistajanlausunnon” mukaan ihanalla Mimosalla olisi jo koti, jos sijaiskodin oma kissa vain hyväksyisi lajitoverit!

MirriRescue luovuttaa kaikki kissat leikattuna, madotettuna, rokotettuna, Fiv- / Felv testattuna, sirutettuna ja rekisteröitynä Turvasiru.fi palveluun. Kaikki kissat luovutetaan vastuullisiin koteihin sisäkissoiksi.

Aikuiset 200 € / kissa ja 350 € / kaksi kissaa.
Pennut 250 € / kissa ja 400 € / kaksi kissaa.

Mikäli haluat kissasta lisätietoja, niin otathan yhteyttä adoptio@mirrirescue.fi / p. 045 1710 348. Mikäli joku kissoista tuntuu heti omaan perheeseen sopivalta, täytäthän adoptiohakemuksen.