Kummikissat

Kummikissat ovat erityiskissoja, jotka yhdistys on ottanut siipiensä suojaan. Kummikissoille ei etsitä loppuelämän kotia, vaan kummikoti on kissan loppuelämän koti.

Lähde kummiksi kissalle ja tue toimintaamme. Kerätyt varat ohjataan ensisijaisesti kyseisen kummikissan hoitoon. Kummina saat postia kummikissalta muutaman kerran vuodessa. Kummimaksu on vapaavalintainen summa kuukaudessa (minimissään 10 € / kk).

Kummiksi pääset lähettämällä meille yhteystietosi (sähköposti- ja postiosoitteesi) sähköpostilla osoitteeseen sijaiskotivastaava@mirrirescue.fi tai soittamalla / tekstaamalla numeroon 045 1710 348. Kerrothan sähköpostissa minkä kissan kummiksi haluat ja millä summalla. Saat paluupostissa maksutiedot.

MirriRescue ry:llä on voimassa oleva rahankeräyslupa RA/2020/943. Luvan on myöntänyt 6.8.2020 Poliisihallitus. Lupa on voimassa toistaiseksi koko Suomen alueella. Lahjoitusrahat käytetään löytökissojen hoitokuluihin (eläinlääkärikulut, lääkekulut, sirutus-, ruoka- ja tarvikekulut) sekä löytökissojen kiinniottamiseen tarkoitettuihin tarvikkeisiin kuten loukut, haavit, loukkuvahdit ja riistakamerat.

Jaska

Jaska muutti kummikotiinsa Helsinkiin helmikuussa 2020, ja vuodessa siitä on kuoriutunut oikein ihmisrakas pörisijä. Vaikka silmän poisto ja epäilty pikkuaivojen kehityshäiriö vaikuttaakin motoriikkaan, on Jaska silti tottunut yksisilmäiseen elämäänsä. Vuoden aikana Jaska on saanut pitkäaikaisen kipulääkkeen alaselän arkuuteen ja FIV-positiivisuuden vuoksi ruokavalioon ja stressittömään elämään on kiinnitetty huomiota. Lääkevaste kipulääkkeelle on ollut toimiva ja Jaska pystyykin pesemään nykyään turkkinsa kauttaaltaan ja loikoilemaan alaselkänsä päällä. Selän hoitovaihtoehtoja tutkitaan, jotta saataisiin muu pysyvä ratkaisu kipuun kuin kipulääke.

Kaikkine haasteineen Jaska kuulostaa hyvin erityistarpeiselta kissalta, mutta kummikodissa on todettu, että parempaa ensikissaa tuskin olisi löytynytkään. Jaska on kaikkiruokainen, antaa ihmisen tehdä kaikki hoitotoimenpiteet sekä on utelias vieraita ja uusia tilanteita kohtaan. ”Jaskis” onkin jo sulattanut monen ei-kissaihmiseksi itsensä tituleeraavan sydämen.

Jaskan päiväohjelmaan sisältyy ihmisten herättäminen aamuisin kiipeämällä syliin kehräämään kovaäänisesti tai pesemällä ihmisten kasvot karhealla kielellään. Aamupalan jälkeen Jaska yleensä lepäilee ja aktivoituu iltaa kohden. Illan ohjelma on iltapalan jälkeen laatikolla käynti ja palloleikki, johon sisältyy usein komea äänenavaus ja spurttien juokseminen. Jaskalle on tärkeää tuoda pallot nukkumakaveriksi sänkyyn, mikä johtaa siihen, että kummikoti joutuu niitä välillä etsimään hänen puolestaan, kun niitä ei iltapalan jälkeen löydykään.


Lähde Jaskan kummiksi ja tue Jaskan hoitoa vapaavalintaisella summalla (min 10 € / kk). Lähetä meille sähköpostia sijaiskotivastaava@mirrirescue.fi tai soita / tekstaa 045 1710 348.

Hilla

Hilla tuli meille huhtikuussa 2021 Laitilan Vierumäen populaatiosta. Ristiäiset pidettiin vielä samana iltana hätäkasteena, sillä Hilla oli niin huonossa kunnossa, ettei hänen selviäminen ollut ollenkaan varmaa. Hilla oli kuivuneen ripulin peitossa ja haisi, silmät vuotivat, se kuolasi, aivasteli, tärisi ja hengitys oli raskasta. Mielessä kävi, mahtaako pieni pennuksi oletettu kissa nähdä seuraavaa aamua. Lääkitys aloitettiin heti. Madotusten jälkeen Hilla vielä ulosti kasoittain matoja, ihmetytti miten voi pieneen kissaan mahtua sellainen määrä loisia.

Pahimmasta toivuttuaan Hilla kiinnostui heti saamistaan leluista. Ensimmäisen pallon saatuaan hän vaikutti aluksi varsin hämmästyneeltä, mutta hetken kuluttua paineli innoissaan ympäri pallon ja huiskan perässä. Kyseessä olivat varmasti Hillan elämän ensimmäiset lelut. Pienen sairaan populaatiokissan elämään tuskin kuuluu juurikaan leikkimistä.

Ensimmäisen lääkärikäynnin yhteydessä selvisi yllättäen, ettei Hilla olekaan pentu, vaan minikokoinen aikuinen. Lisäksi heräsi epäily sydänviasta. Hilla kävikin sydänultrassa eikä mitään pysyvää vikaa löytynyt. Sydän oli vain hetkellisesti kovalla koetuksella, kun Hillan kunto oli niin heikko. Samalla ultrattiin myös vatsaontelo, koska vatsanseutu pömpötti voimakkaasti useiden loishäätöjen jälkeenkin. Mitään ei löytynyt myöskään vatsaontelosta. Loishäätöjen usean uusimisen jälkeen, vatsanseudun pömpötyskin lopulta laski.

Hilla on äärettömän sosiaalinen ja kipittää pieni häntä pystyssä vastaan. Hilla jaksaa leikkiä ja seurustella ihmisen kanssa loputtomiin. Jos laskee kädet sen eteen kämmenpuoli ylöspäin, se asettautuu käsien päälle. Seurusteluun kuuluu valtavasti kehräystä sekä pieniä kurinaääniä.

Hilla on erityinen pienen kokonsa ja hurjan alkunsa vuoksi, mutta myös siksi, että sen elämänilo ei sammunut edes silloin, kun loppu oli jo lähellä. Hilla on sisukas pieni kissa, joka opettaa meille ettei luovuttaminen ole vaihtoehto ja elämän jokaisesta hetkestä pitää ottaa kaikki ilo irti.