Kotia etsivät

Täältä löydät kaikki kotia etsivät kissat. MirriRescue luovuttaa kaikki kissat leikattuna, madotettuna, rokotettuna, Fiv- / Felv testattuna, sirutettuna ja rekisteröitynä Turvasiru.fi palveluun. Kaikki kissat luovutetaan vastuullisiin koteihin sisäkissoiksi.

Kissojen adoptiohinta on 150 € / kissa ja 250 € / 2 kissaa.

Mikäli haluat kissasta lisätietoja, niin otathan yhteyttä adoptio@mirrirescue.fi / p. 045 1710 348. Mikäli joku kissoista tuntuu heti omaan perheeseen sopivalta, täytäthän adoptiohakemuksen.

Remu s. 2018, Uuusikaupunki

Remu, vankkarakenteinen, mutta ketterä tyttö on utelias, mutta hiukan ujo vielä. Remu tulee katsomaan ihmisen puuhia hiukan sivummalta. Remu ei väistä silityksiä, vaikka hiukan hämmentyneenä ne ottaakin vastaan.

Remun tuntomerkkeihin kuuluu valkoiset tassut, kaula ja mahan alusta. Nassussakin on hieman valkoista niin kuin hännän päässäkin. Muuten hän onkin suloisen harmaa.

Remu juttelee silloin tällöin niin kissakavereille kuin ihmiselle. Herkut kelpaavat kädestä asti, vaikkakin ne täytyy ottaa varovasti tassun kanssa kädeltä lattialle.

Tämä seurallinen kissaneiti tykkää peuhata toisten kissojen kanssa. Niin rallihetket kuin painileikit ovat tälle kisulle mieleen. Ihmisen kanssa leikkiminen huiskuilla vielä oudoksuttaa, mutta lelujen perässä voi kyllä juosta.

Remu ei ole tottunut koiriin eikä lapsiin. Hoitotoimenpiteet, kuten kynsien leikkuu ja harjaus eivät vielä suju, mutta varmaankin herkkujen ja ajan kanssa sekin onnistuu.

Remun loppuelämän kodista täytyy löytyä kissakaveri, joka jaksaa rajumpiakin leikkejä (voisi myös adoptoida Habinan kanssa yhdessä) sekä ihminen, joka osaa kissan ehdoilla kannustaa tiiviimpään vuorovaikutukseen ihmisen kanssa. Loppuelämän kodista täytyy löytyä myös muuta virikkeellistämistä, kuin perinteisiä leikkihetkiä. Aktivointilelut, kiipeilymahdollisuudet ja näkymä ulos olisivat ideaaleja Remulle.

Maisa s. 2018, Uusikaupunki

Maisa, kauniin kirjava kissaneiti on vielä hiomaton timantti. Maisa ei ihan vielä luota ihmiseen ja piiloutuu herkästi äkkinäisiä liikkeitä. Ihmisen tarinointia Maisa kyllä kuuntelee ja joskus saattaa kurnahtaa vastaukseksi. Omaa tilaa Maisa tarvitsee vielä paljon ja harjoituksia ihmiseen luottamiseksi.

Muihin kissoihin Maisa suhtautuu ystävällisesti, puskee ja kurnahtaa tervehdyksen sekä kutsuu kurnahdellen ja maukuen leikkiin. Toisten kissojen kanssa ravaaminen ja leikki onkin Maisan mieleen. Painileikeistä hän ei niinkään tykkää, mutta yhdessä juokseminen ja seurustelu on kivoja hetkiä päivässä. Paras kaveri olisi nuori lempeä poikakissa, sillä täytyisihän näin kauniilla kissalla poikakaveri olla. Kaveriksi käy kuitenkin myös tyttökissa, joka antaa tarvittaessa tilaa eikä ole dominoiva. Maisa pelkää ja stressaantuu kovin dominoivista kissoista.

Leikin ohella Maisa nauttii rauhallisista hetkistä omassa pedissä lepäillen tai ikkunasta tiiraillen.

Maisa vaatii kärsivällisen kodin, jossa jaksetaan kissan ehdoilla kasvattaa luottamusta ihmiseen. Loppuelämän kodista täytyy löytyä kaveri, joka ei vie kaikkea huomiota ihmiseltä, mutta kuitenkin rohkaisisi myös Maisaa rentoutumaan ihmisen läsnä ollessa.
Maisalle on myös taattava näkymä ulos sekä mahdollisuus muunlaiseen aktiviteettiin kuin ihmisen leikittämiseen.

Maisaa ei adoptoida ainoaksi kissaksi.

Laku s. 2017, Vantaa

Laku, tämä musta tyttöpantteri, on toistaiseksi enemmän vierestä seuraaja kuin aktiivinen osallistuja. Tämä ei tarkoita, etteikö lelut olisi käytössä, niitä vain käytetään enimmäkseen, kun ihminen ei ole vieressä katsomassa tai on turvallisen välimatkan päässä. Laku ei siis vielä ole päässyt ihmisen kanssa leikkimisen makuun, mutta tätä harjoitellaan sijaiskodissa ja mahdollisesti vielä loppuelämän kodissa.

Laku, sirorakenteinen musta kaunotar, nauttii pitkistä aamu-unista ja rennoista hetkistä omassa pesässään. Päivisin Laku seurailee mielellään ympäristöä omasta pesästä. Iltaisin on sitten hyvä kiipeillä ja raapia raapimispuussa kynnet kuntoon.

Laku ei välitä uusista ihmisistä eikä lapsista. Kovat äänet ja nopeat liikkeet pelottavat vielä hiukan, ja jos Laku pelästyy, hän saattaa sähähtää varoitukseksi ja mennä piiloon. Mikäli ympäristö on kovin levoton, saattaa tämän pantterin maha mennä sekaisin. Laku ei tämän vuoksi sovi kotiin, jossa on paljon muutoksia, pieniä lapsia, äänekkäitä koiria tai muuten rauhaton ympäristö.

Lakulle maistuu kaikki ruoka, mutta saadessaan valita, märkäruoka häviää kiposta nopeammin kuin nappulat. Lääkärireissut on vielä haastavia, niihin tottumiseen Laku tarvitsee vielä harjoitusta.

Lakulle paras kissakaveri olisi kissa, joka on rohkea ja itsenäinen, mutta ei dominoiva. Laku ei kaipaa läheistä kontaktia toisen kissan kanssa, mutta ei myöskään ole itse hyökkäävä vaan väistää, mikäli tilanne menee hänelle epämukavaksi. Myös kissattomat taloudet huomioidaan, mikäli koti muuten olisi Lakulle ideaali.

Lakun luottamus ja rakkaus voitetaan rauhallisella kärsivällisyydellä. Tästä kauniista mustasta pantterista kuoriutuu vielä upea seuralainen niin ihmiselle kuin kissakaverille. Hän tarvitsee vain hieman aikaa.

Rööperi s. 2019, Uusikaupunki

Rööperi on siro ja ketterä kissaneiti, joka omaa ihanat isot silmät ja kauniin värisen kuvioinnin. Selässä on ruskean harmaata raidoitusta ja kaikissa hänen tassuissaan on aivan ihastuttavat valkoiset sukat. Luonteeltaan Rööperi on rauhallinen ja utelias, ihminen kiinnostaa, mutta ihan lähelle ei vielä uskalla tulla. Rööperi kuitenkin seuraa mielellään sivusta ihmisen puuhia.

Ihmisen läsnä ollessa Rööperi hiippailee, mutta kun ihminen kaikkoaa toiseen huoneeseen, niin välillä kyllä kuuluu aikamoinen rytinä, kun hän leikkii ja hyppelee kiipeilypuuhun ja sohvalle.

Rööperi ei ole kovin puhelias, mutta ikkunasta katsellessaan juttelee. Eläinlääkäriin meno pelottaa ja silloin voi myös kuulua maukaisu, jos toinenkin.

Tämä itsenäinen kissaneiti nauttii omasta rauhasta ja tilasta, mutta leikkihetket kavereiden kanssa peittoaa kyllä leikit ihmisen kanssa. Rööperille sopisi kaveriksi kissa, joka ei kaipaa jatkuvaa läheisyyttä, mutta tykkää yhteisistä leikkihetkistä.

Rööperi on kaikkiruokainen. Mikään ruoka ei ole siis jäänyt syömättä. Rööperi kuitenkin syö rauhallisesti eikä hotki. Herkut on plussaa ja niitä voi noukkia turvallisen matkan päässä ihmisestä. Ruokailuhetken jälkeen on hyvä asettautua kerälle pehmoiseen, esimerkiksi sohvalle tai sängylle. Ideaali koti Rööperille olisi koti, jossa on rauhallinen ympäristö ja hän voisi omaan tahtiinsa jatkaa ihmiseen tutustumista. Kodista pitää löytyä näkymä ulos, virikkeinä kiipeilytasoja sekä kissakaveri, joka jaksaa leikkihetkiä, mutta arvostaa myös omaa tilaa.

Rööperiä ei luovuteta ainokasi kissaksi.

Ilsa s. 2016, Uusikaupunki

Ilsa on rauhaisa sivusta seuraaja, jolle oma raapimispuu on mieluisin nukkuma- sekä ajanvietto paikka. Tämä kauniin kirjava tyttökissa tarvitsee omaa tilaa ja tykkää erityisesti seurailla ikkunasta maailman menoa. 

Välillä Ilsa ilmoittaa itsestään naukaisemalla ja tekee sen erityisesti aamupalaa odottaessaan. Ilsa on tottunut syömään viljatonta, sokeritonta märkäruokaa sekä raakaruokaa. Ruuasta pitävän Ilsan saa aktivoitua kuivaruualla. Raksujen metsästys iltaisin onkin yksi lempipuuhista. Tämän herkkupepun luottamuksen voi ansaita paitsi antamalla omaa tilaa, niin myös lahjomalla erinäisin herkuin. Leipäpussit kannattaa kuitenkin pistää visusti piiloon tai voi olla, että leivästä löytyy hampaanjäljet aamulla. Ilsan salainen herkku nimittäin on ihan tavallinen leipä.

Äkilliset muutokset tai liian läheinen kontakti ei vielä ole Ilsan mieleen. Hän on kuitenkin lempeä, ei pure tai raavi. Vieraita ihmisiä Ilsa piiloutuu, samoin kuin kovia ääniä, kuten imuria.

Lääkärikäynnit Ilsan kanssa on helppoja, vaikka hän niitä jännittääkin. Perusteellisemman kynsimanikyyrin on tottunut saamaan eläinlääkärissä, tietysti raapimispuu on ehdoton myös kynsien teroittamiseen. 

Liian iso lauma tai kovaääninen lapsiperhe ei sovi Ilsalle. Rauhallisista koirista ei ole moksiskaan, jos koira sietää kissaa ja antaa Ilsan olla rauhassa. Kovaääninen ja vilkas koira ei sovi Ilsan kaveriksi.

Ilsa viihdyttää mielellään itseään palloleikeillä.  Ihmisen läsnä ollessa on hieman epäilevä ja säikkyessään ihmisen yllättäviä liikkeitä Ilsa piiloutuu. Kuitenkin myös utelias ja kiinnostunut ympäristöstään.

Ilsa kaipaa kissakaveria, joka osaa antaa tilaa eikä tunge liian lähelle. Toisen kissan olemassa olo kuitenkin rauhoittaa Ilsaa ja Ilsa on huomattavasti rohkeampi myös ihmisen seurassa.

Ilsa etsii itselleen loppuelämän kotia, jossa hän voi tuntea olonsa turvalliseksi ja totuttautua ihmisiin omin ehdoin. Eniten uudelta kodilta hän kaipaa raapimispuun lisäksi mukavia nukkumapaikkoja, rauhallisia ihmisiä, kasoittain nameja ja omia palloleikkejä.  Sekä mukavaa kissakaveria, joka kunnioittaa Ilsan omaa tilaa.

Martta s. 2018 & Kerttu s. 2016, Hollola

Kerttu ja Martta, äiti ja tytär, etsivät yhteistä kotia. Martta on utelias ja seurallinen, selvästi rohkeampi tästä kaksikosta. Martta tulee mielellään seurailemaan ihmisten puuhia ja tulee vieraitakin moikkaamaan kunhan Martan turva-aluetta kunnioitetaan. Martta leikkii mielellään sekä yksin, että muiden kissojen kanssa. Martta rakastaa rapsuttelua ja kehrää, kun oma ihminen antaa huomiota silittelemällä.

Kerttu on Marttaa varauksellisempi ihmisten suhteen, mutta muiden kissojen kanssa tulee hyvin juttuun ja leikkii mielellään yhdessä. Kun Kerttu tulee tarkkailemaan ihmistä ja alkaakin pelottaa, hän hakeutuu Martan luokse hakemaan turvaa. Tämän vuoksi kissat luovutetaan vain yhdessä. Iltaisin Kerttu on seurallisempi ja kiinnostunut ihmisten askareista sekä läheisyydestä.

Innostuessaan molemmat pitävät omanlaista purinaansa. Välillä mennään kovaakin rallia, kun leikitään tai hepuli iskee. Ruokakuppien esille otto saa molemmat paikalle. Mitkään laadukkaat märkäruuat ei maistu vaan latz on suosikkiruoka. Applawsin nappulat myös kelpaavat. Kuitenkaan ruualla aktivointi ei kiinnosta. Martan lempileluja ovat pienet pehmeät pallot. Kerttu taas tykkää piipittävistä leluista. Molemmat rakastavat jahdata kissojen laserlelua.

Martta on väritykseltään lähes musta ja omaa selvästi ”villapöksyt”. Pepun puolella valkoisia karvoja, toiset kulmakarvat mustat, toiset valkoiset. Kerttu vaaleampi väritykseltään, ruskeat laikut silmien vieressä saavat hänen kasvonsa näyttämään hymyileviltä. Molemmat normaalipainoisia ja kokoisia.  

Kissat viihtyvät lasitetulla terassilla ja mielellään seuraavat ulkomaailman menoja. Päivisin nukutaan saunan lauteilla, sohvalla tai raapimispuussa. Raapimapuun ja ulkonäkymän lisäksi uudessa kodissa olisi hyvä olla muutama turvallinen piilopaikka jonne vetäytyä kun kylään tulee vieraita ihmisiä.

Martan kanssa onnistuu jo harjaaminen, kynsien leikkuu ei onnistu kummankaan kohdalla. Kuljetuslaatikkoon laitto ja eläinlääkärissä käynti ovat vielä pelottavia ja haastavia tilanteita.

Kertulla on todettu kalikin aiheuttamaa tulehdusta suussa, joka on vaatinut hammasoperaatioita. Kertun hampaat on hoidettu lokakuussa 2020 ja silloin ei ollut tarvetta poistoille. Säännöllinen hampaiden tarkistus on Kertun kohdalla erityisen tärkeää.

Kissat tarvitsevat kärsivällisen ja rauhallisen ilmapiirin, kodin, jossa annetaan heidän kotiutua omaan tahtiin ja kunnioitetaan kissojen omaa tilaa. Aikaa myös kissojen leikittämiseen pitäisi löytyä. Lapsiperheen arki ei sovellu näille kisuille. He eivät stressaannu toisten kissojen seurasta, kunhan uudet kaverit eivät ole liian ärhäköitä.