Kotia etsivät

Täältä löydät kaikki kotia etsivät kissat. MirriRescue luovuttaa kaikki kissat leikattuna, madotettuna, rokotettuna, Fiv- / Felv testattuna, sirutettuna ja rekisteröitynä Turvasiru.fi palveluun. Kaikki kissat luovutetaan vastuullisiin koteihin sisäkissoiksi.

Kissojen adoptiohinta on 150 € / kissa ja 250 € / 2 kissaa.

Mikäli haluat kissasta lisätietoja, niin otathan yhteyttä adoptio@mirrirescue.fi / p. 045 1710 348. Mikäli joku kissoista tuntuu heti omaan perheeseen sopivalta, täytäthän adoptiohakemuksen.

Mussukka s. 2016, Vantaa

Mussukka on leikkisä ja vähän itsepäinen poika. Mussukka tykkää painileikeistä ja herkästi komentaa muita kissoja, varsinkin tyttöjä. Tämä hiukan machoileva kolli ei ole innostunut ollenkaan ihmisen kosketuksesta. Ihminen pysyköön omissa jutuissaan ja hän omissaan. Mutta seurata kyllä voi mitä ihmiset puuhaa ja nukkua ihan lähellä, jopa samassa sängyssä. Mussukka onkin hiukan mukavuudenhaluinen ja osoittautunut aikamoiseksi sängyn valtaajaksi.

Koirasta Mussukka ei välitä, jos koira ei välitä hänestä. Myös vieraisiin Mussukka suhtautuu hieman epäilevästi, mutta turvavälin pysyessä, ei tarvitse piiloutua.

Mussukka sopii rauhalliseen kotiin, josta löytyy hänelle paini- ja leikkikaveri (mielellään urospuolinen). Mussukka ei sovi kotiin, jossa on pieniä lapsia tai ympäristö on muuten rauhaton. Mussukka stressaantuu helposti muutoksista ja saattaa reagoida stressiin pissaamalla. Tämän vuoksi on tärkeää, että Mussukalle turvataan rauhallinen ympäristö. Mussukkaa ei luovuteta ainoaksi kissaksi.

Söpö s. 2013, Vantaa

Söpö on jo aikuisikään ehtinyt, mutta edelleen leikkisä kissa. Parhain lelu on sellainen pallo, jossa on lankoja. Sitä voi sitten ihan itse pomputtaa. Söpö juoksee mielellään rallia nuorempien kissojen kanssa, mutta ei lähde painileikkeihin. Mutta jos leikkikaveri on piilossa, Söpö kyllä kutsuu leikkiin kovaäänisesti jutellen.

Söpö seurailee ihmisten puuhia, joskus jopa seuraa ihan perässä vessaan asti ja kuuntelee, kun hänelle jutellaan. Söpö nauttii jo silityksistä, mutta sylikissa Söpö ei ainakaan vielä ole.

Söpö on sopeutuvainen kissa ja hyväksyy muut kissat hyvin. Söpö on ollut myös koiran kanssa samassa taloudessa. Koirasta ei saa kaveria, mutta jos koira kunnioittaa kissan tilaa, ei se Söpöä haittaa.
Myöskään vieraista ihmisistä Söpö ei juurikaan stressaa, kunhan vieraat pysyvät kohteliaan välimatkan päässä. Söpö on myös sinut lasten kanssa, kunhan lapset antavat tilaa eivätkä ole liian innokkaita.

Söpö tarvitsee kissakaverin, joten häntä ei luovuteta ainoaksi kissaksi.

Kattis s. 2018, Uusikaupunki

Kattis on leikkisä ja utelias neiti, joka lämpiää aika hitaasti, mutta kunhan jää murtuu, niin tykkää silityksistä ja ihmisen huomiosta. Kattis ei piileskele, vaan hakeutuu seuraan ja tekee itsensä huomatuksi istahtamalla television eteen. Kattiksesta saa seuralaisen, jonka kanssa jutella ja leikkiä.

Kattis kaipaa ihmisen lisäksi kissakaveria, jonka kanssa leikkiä kissamaisia juttuja. Kaveriksi Kattikselle sopii rohkea kissa, joka ei kuitenkaan vie kokonaan huomiota ihmiseltä. Kattis ei lähde kilpailemaan ihmisen huomiosta vaan vetäytyy. Liian epävarman kissan kohdalla Kattis saattaa taas alkaa näyttää missä kaappi seisoo, joka voi aralle kissalle olla stressaavaa.

Ihmiseltä Kattis toivoo rauhallisuutta ja oman tilan kunnioitusta, mutta myös aikaa seurustelu- ja leikkihetkiin. Kun Kattiksen kanssa on kärsivällinen ja rakastaa neitiä sellaisena kuin hän on, niin luottamuksen saatuasi hän kyllä antaa vastarakkautta yhtä paljon takaisin.

Kattis ei ole tottunut pieniin lapsiin eikä koiriin. Ideaali koti hänelle olisi rauhallinen koti, jossa saisi rauhassa kasvattaa luottamusta ihmiseen ja jossa olisi lajitoveri leikkikaverina. Kattista ei luovuteta ainoaksi kissaksi.

Lotta s. 2018, Uusikaupunki

Lotta on leikkisä kissa, joka nauttii useamman kissan seurasta. Yksikin riittää, jos vain siitä saa kunnon rallikaverin. Pelkkää lepokaveria tämä tyttö ei kaipaa, vaan täytyy löytyä menoa ja meininkiä, jotta saa energiat purettua.

Vaikka muiden kissojen kanssa Lotta onkin leikkisä ja rohkea, niin ihmisten suhteen Lotta on edelleen epäilevä ja pysyttelee mieluummin pienen välimatkan päässä. Tutustuttuaan hyvin Lotta voi yllättää ja tulla sohvalle tai sänkyyn ihan viereen. Lotta on myös kiinnostunut ihmisen puuhista, joten seurustelukaverin tästä kissasta kyllä saa.

Lotta on mieluiten kissakaverin kanssa ne leikkisimmät taloudessa, joten lapset tai aktiiviset koirat ei sovi Lotan kanssa samaan perheeseen.

Lotalla on todettu herpes, joka on pysynyt hallinnassa pitämällä hänet mahdollisimman stressittömässä ympäristössä ja mahdollistamalla tarpeeksi virikkeitä.

Kaino s. 2016, Uusikaupunki

Kaunis Kaino on leikkisä kissa, joka arvostaa myös rauhallisuutta. Kaino vielä vähän ujostelee ihmisen seurassa, mutta kunhan huiska otetaan esiin, niin hän unohtaa koko ihmisen läsnäolon. Leikkisyydestään huolimatta, Kaino ei sovi monikissatalouteen. Kaino sopii ainoaksi silmäteräksi tai korkeintaan rauhallisen poikakissan kaveriksi.

Kaino stressaantuu herkästi muutoksista ja vieraista ihmisistä. Mikäli stressin aiheuttajaa ei poisteta, Kaino saattaa alkaa ohipissailemaan. Kaino sopiikin parhaiten rauhalliseen perheeseen, jossa ei tapahtu jatkuvia muutoksia ja jossa Kainon herkkä luonne otetaan huomioon.

Kaino on tottunut elämään yhteiseloa koiran ja kanin kanssa. Kaino ei välitä koirasta ellei koira välitä hänestä ja kanin touhuja Kaino seurailee kiinnostuneena, mutta antaa olla rauhassa.

Martta s. 2018 & Kerttu s. 2016, Hollola

Kerttu ja Martta, äiti ja tytär, etsivät yhteistä kotia. Martta on utelias ja seurallinen, selvästi rohkeampi tästä kaksikosta. Martta tulee mielellään seurailemaan ihmisten puuhia ja tulee vieraitakin moikkaamaan kunhan Martan turva-aluetta kunnioitetaan. Martta leikkii mielellään sekä yksin, että muiden kissojen kanssa. Martta on jo löytänyt rapsuttelun ilon ja tykkää, kun oma ihminen antaa huomiota silittelemällä.

Kerttu on Marttaa varauksellisempi ihmisten suhteen, mutta muiden kissojen kanssa tulee hyvin juttuun ja leikkii mielellään yhdessä. Kun Kerttu tulee tarkkailemaan ihmistä ja alkaakin pelottaa, hän hakeutuu Martan luokse hakemaan turvaa. Tämän vuoksi kissat luovutetaan vain yhdessä.

Kertulla on todettu kalikin aiheuttamaa tulehdusta suussa, joka on vaatinut hammasoperaatioita. Todennäköisesti Kertun kaikki hampaat tullaan poistamaan. Poistojen jälkeen Kertun elämä on ihan normaalia kissan elämää.

Kissat tarvitsevat kärsivällisen ja rauhallisen kodin, jossa annetaan heidän kotiutua omaan tahtiin ja kunnioitetaan kissojen omaa tilaa.

Nipsu s. 2019 ja Maisa s. 2018, Uusikaupunki

Tämä emon ja tyttären tiimi kyllä kuuluu, sen verran kovasti tytöt juttelevat. Maisa huutelee heti Nipsun perään, jos Nipsu lähtee näköpiiristä. Nipsu on rohkea eikä kuuntele emonsa kommennuksia. Kun leikki vie mennessään, niin ei siinä emon huuteluja ehdi kuuntelemaan.

Nipsu onkin aikamoinen akrobaatti ja tekee hurjia hyppyjä lelun perässä. Myös juoksu- ja painileikit onnistuvat tältä pieneltä ja sirolta tytöltä. Ihmisen kosketus vielä kauhistuttaa, mutta pakolliset hoitotoimnepiteet kuten silmätippojen antaminen onnistuu kyllä. Nipsulla on sellainen huono tapa, että ihmisen varpaat on ihan parhaat metsästettävät. Hampaat kuin naskalit, iskevät paljaaseen varpaaseen täysin yllättäen. Nipsu onkin nyt ollut yöt toisessa huoneessa, jotta ihmisväen varpaat säilyvät. Tämä ei Nipsua haittaa, kunhan vain on leluja tarpeeksi yön temmellykseen.

Maisa on vielä hyvin epäluuloinen ihmisen suhteen. Jos ihminen on rauhallisesti paikallaan ja antaa tarpeeksi tilaa, Maisa kyllä uskaltaa kuunnella ihmisen tarinointia ja liikkuu rennosti. Kaikki nopeat liikkeet tai vieraat ihmiset ovat vielä tarpeeksi iso syy mennä omaan turvapaikkaan. Maisa kuitenkin jo juttelee satunnaisesti myös ihmiselle. Kunhan ei vaadi häneltä liikaa lähestymisen suhteen.

Maisa ja Nipsu ovat erottamattomat ja sen vuoksi luovutetaan vain yhdessä. Loppuelämän kodissa ei ole hyvä olla muita kissoja, koska Maisalla on taipumusta dominointiin kaikkien muiden osalta kuin Nipsun. Kumpikaan kissoista ei ole tottunut pieniin lapsiin eikä koiriin. Ideaali koti on sellainen, jossa on vain aikuisia tai vanhempia lapsia, joilla on aikaa tukea kissojen rohkaistumista sekä tarjota leikkihetkiä varsinkin Nipsulle.