Kotia etsivät

Täältä löydät kaikki kotia etsivät kissat. MirriRescue luovuttaa kaikki kissat leikattuna, madotettuna, rokotettuna, Fiv- / Felv testattuna, sirutettuna ja rekisteröitynä Turvasiru.fi palveluun. Kaikki kissat luovutetaan vastuullisiin koteihin sisäkissoiksi.

Kissojen adoptiohinta on 150 € / kissa ja 250 € / 2 kissaa.

Mikäli haluat kissasta lisätietoja, niin otathan yhteyttä adoptio@mirrirescue.fi / p. 045 1710 348. Mikäli joku kissoista tuntuu heti omaan perheeseen sopivalta, täytäthän adoptiohakemuksen.

Puffi s. 2019, Uusikaupunki

Puffi on rohkea ja utelias nuori herrasmies. Väritykseltään perinteisen mustavalkoinen, mutta erityispiirteenä hänellä on ”viikset”, eli musta läntti nenän alapuolella. 

Puffi varmasti arvostaisi tulevassa kodissaan kaltaistaan rohkeaa ja leikkisää, mutta ajoittain rauhallista (tyttö)kaveria. Puffi on sosiaalinen toisten kissojen kanssa ja pyytääkin kuristen muita leikkimään kanssaan, ja siksi kissakaveri (tai vaikka useampi) olisi hyvä myös omassa tulevassa kodissa. 

Lelut, erityisesti kissanminttuhiiret, saavat kyllä kyytiä tämän herran tassuihin joutuessaan. Puffi onkin kova poika leikkimään sekä yksin erilaisten leluhiirten kanssa, että myös ihmisen kanssa esim. naruhuiskuilla. Puffi toivookin tulevalta kodilta kissakaverin lisäksi paljon leikityshetkiä ja aktivointia.

Aluksi Puffi söi ahnaasti kaiken, mitä oli tarjolla, mutta tajutessaan, ettei ruoka syömällä lopu, on ruokailutahti rauhoittunut. Kuivaraksuja onkin aina vapaasti saatavilla, ja silloin tällöin sokeritonta ja viljatonta märkäruokaa. Märkäruokaa, herkkuja tmv annettaessa Puffi antaa muiden käydä ensin syömässä, ja syö itse mitä jäljelle jää.

Puffi tykkää seurata ikkunasta, mitä ulkona tapahtuu. Lasitettu/verkotettu parveke, ikkunalauta ja/tai kissapuu ikkunan vieressä olisikin Puffin unelma. Mikäli tulevaisuudessa onnistuisi valjaisiin totuttelu, hän todennäköisesti rakastaisi ulkoilua.

Puffi on tottunut muihin kissoihin ja melko innokkaan koiran seuraan. Lapsiin ei ole tottunut, ja pienet lapset mahdollisesti saattaisivat pelottaa äkkinäisten liikkeiden vuoksi. Silitykset tai ihmisen kosketus ei vielä tunnu luontevilta, joten hoitotoimenpiteisiin totutteleminen täytyy aloitella pikkuhiljaa.

Aikaa, lelut, leikkisä(t) kissakaveri(t) ja näköalamahdollisuus ovat Puffin toiveet tulevalta kodilta, ja myös varma tie tämän viiksekkään herran sydämeen.

Habina s. 2018, Uusikaupunki

Habina on erityisen suloinen hänen pienikokoisuutensa  ja siron olemuksensa ansiosta. Kiltillä ja rauhallisella Habinalla on hännän päässä valkoinen rinkula, tassuissa valkoiset sukat, nenässä, poskissa ja rinnassa myös valkoista. Muuten väritykseltään on harmaa ja omaa kauniin keltaiset silmät.

Luonteeltaan Habina on utelias ja rohkea. Uskaltaa tulla ihmisen luokse, antaa myös jo silittää, mutta hän suhtautuu siihen vielä hiukan hämmästellen. Vieraiden ihmisten seurassa on tyttö vielä varuillaan ja hiippailee sivummalla tarkkaillen. Hoitotoimenpiteisiin Habina ei vielä ole valmis, sitä täytyy loppuelämän kodissa harjoitella.

Tämä kissatyttö seuraa perässä, kun tietää ruoka-ajan koittaneen. Habina on kovin puhelias, tykkää jutella toisten kissojen kanssa ja erityisesti ruoka-aikaan vaatii kovasti palvelua. Hän on kaikkiruokainen märkä- ja kuivaruuan suhteen.

Habina pelkää ainoastaan imurin ääntä. Pelätessään piiloutuu, mutta tulee sitten hetken kuluttua esiin ja jatkaa hengailua. Vaikka olisi hieman stressaantunut, syö ja käy hiekkalaatikolla normaalisti. Habina on ollut sisäsiisti ihan alusta lähtien, kun saapui sijaiskotiin.

Habina rakastaa juosta hänelle heitettyjen namipalojen perässä.  Muuten mielellään leikkii itsekseen kaikenlaisilla leluilla esim. helisevillä palloilla tai pehmoleluilla. Hän tykkää nukkua kerällä laatikossa tai kiipeily puussa. Laatikot ovat mukavia piilopaikkoja. Habina suhtautuu hyvin toisiin kissoihin, mutta voi itse olla hieman alistuva, jos toinen kissa on kovin dominoiva. Habina silti kaipaa toista kissakaveria seuraksi. Kutsuu kissakavereitaan maukumalla, jos jää yksin ja vaistoaa lajitovereita lähellä.

Loppuelämän kotiin Habina haluaisi varmasti näkymän ulos, koska tykkää katsella ikkunasta. Habina viihtyisi sellaisessa kodissa, jossa saisi leikkikaverin ja paljon huomiota, mutta kuitenkin hänellä olisi paikka missä saisi olla myös ihan rauhassa. Habina ei ole vielä tottunut koiriin tai lapsiin. Habinan rakkaus voitetaan ajan ja herkkujen kanssa.

Seurallisuutensa vuoksi Habinaa ei luovuteta ainoaksi kissaksi.

Rööperi s. 2019 & Remu s. 2017, Uusikaupunki

Nämä neidit ovat yhtä spesiaaleja kuin heidän nimensä. Rööperi ja Remu etsivät ihka omaa yhteistä loppuelämänkotia. Tämä valloittava kaksikko siis ei erkane toisistaan, vaikka mikä olisi. Ovathan he toistensa tukena tilanteessa kuin tilanteessa.

Rööperi on siro ja ketterä kissaneiti, joka omaa ihanat isot silmät ja kauniin värisen kuvioinnin. Selässä on ruskean harmaata raidoitusta ja kaikissa hänen tassuissaan on aivan ihastuttavat valkoiset sukat. Luonteeltaan Rööperi on rauhallinen ja utelias, vaikka ei vielä niin ihmisen seurasta välitäkään. Hän uskaltaa kuitenkin jo liikkua varovaisesti ihmisen läsnä ollessa ja seuraa mieluusti myös sivummalta mitä ihminen touhuilee. Ihmisen läsnä ollessa Rööperi hiippailee, mutta kun ihminen kaikkoaa toiseen huoneeseen, niin välillä kyllä kuuluu aikamoinen rytinä, kun hän leikkii ja hyppelee kiipeilypuuhun ja sohvalle. Yleensä Rööperi juttelee katsellessaan ikkunasta ulos. Eläinlääkäriin meno pelottaa ja silloin voi myös kuulua maukaisu jos toinenkin. Rööperi nukkuu mielellään kerällä, jossain pehmoisessa esimerkiksi sohvalla ja sängyssä, mutta mieluisin nukkumapaikka on Remun kanssa laatikossa.

Remu on luonteeltaan paljonkin Rööperin kaltainen neiti, mutta vielä hieman enemmän omiin oloihinsa vetäytyvä. Remun tuntomerkkeihin kuuluu valkoiset tassut, kaula ja mahan alusta. Nassussakin on hieman valkoista niin kuin hännän päässäkin. Muuten hän onkin suloisen harmaa. Remu on vankkarakenteinen, mutta liikkuu ketterästi. Vaikka hän onkin omissa oloissaan viihtyvä, antaa hän kuitenkin koskettaa, vaikka ei siitä vielä niin välitä. Remu viihtyy tällä hetkellä ihmisen läsnä ollessa sohvan takana tai Rööperin kanssa laatikossa. Remu kaipaakin Rööperin seuraa, sillä hän tuo Remulle selkeästi turvaa.

Rööperi on kaikkiruokainen. Mikään ruoka ei ole siis jäänyt syömättä. Hän onkin nautiskellut Remun kanssa märkäruokaa ja naksuja. Kannattaa siis varmaan myös kokeilla heille raakaruokaa. Rööperi kuitenkin syö rauhallisesti eikä hotki. Remullakaan ei ole ollut mitään ongelmia syömisen suhteen ja kaikki mitä tarjotaan, on myös maistunut. Rööperi ja Remu syövät sopuisasti samalta lautaselta, vaikkakin Rööperillä on hieman pahana tapana syödä molempien ruoat, mutta ei se Remua haittaa, kun hän muutenkin uskaltaa tulla sitten paremmin, kun Rööperi on valmis.

Niin Rööperi kuin Remu, ovat he molemmat sisäsiistejä eli laarilla käynti sujuu moitteetta, vaikka hieman stressiäkin on ollut. Kumpikaan heistä ei ole tottunut koiriin eikä lapsiin. Hoitotoimenpiteet, kuten kynsien leikkuu ja harjaus eivät vielä suju, mutta varmaankin herkkujen ja ajan kanssa saadaan tuo harja tutuksi kummallekin. Loppuelämän kodissa Remu tarvitsee Rööperin seuraa ja tukea. Rööperi ainakin haluaisi varmasti näkymät ulos, koska hän tykkää katsella ikkunoista maisemia ja tapahtumia.

Rööperi ja Remu viihtyisivät sellaisessa kodissa, jossa olisi rauhaa, rakkautta ja aikaa. Rööperi ainakin haluaisi myös ihmisen leikittämään häntä. Ajan kanssa Rööperistä tulee varmasti hyvä leikkikaveri.Rööperi tulisi varmasti hyvin toimeen toisten kissojen kanssa, kunhan kissat osaavat antaa hänelle myös tilaa.Molempien rakkaus voitetaan rauhallisesti edeten ja tilaa ja aikaa antamalla.

Ilsa s. 2016, Uusikaupunki

Ilsa on rauhaisa sivusta seuraaja, jolle oma raapimispuu on mieluisin nukkuma- sekä ajanvietto paikka. Tämä kauniin kirjava tyttökissa tarvitsee omaa tilaa ja tykkää erityisesti seurailla ikkunasta maailman menoa. 

Välillä Ilsa ilmoittaa itsestään naukaisemalla ja tekee sen erityisesti aamupalaa odottaessaan. Ilsa on tottunut syömään viljatonta, sokeritonta märkäruokaa sekä raakaruokaa. Ruuasta pitävän Ilsan saa aktivoitua kuivaruualla. Raksujen metsästys iltaisin onkin yksi lempipuuhista. Tämän herkkupepun luottamuksen voi ansaita paitsi antamalla omaa tilaa, niin myös lahjomalla erinäisin herkuin. Leipäpussit kannattaa kuitenkin pistää visusti piiloon tai voi olla, että leivästä löytyy hampaanjäljet aamulla. Ilsan salainen herkku nimittäin on ihan tavallinen leipä.

Äkilliset muutokset tai liian läheinen kontakti ei vielä ole Ilsan mieleen. Hän on kuitenkin lempeä, ei pure tai raavi. Vieraita ihmisiä Ilsa piiloutuu, samoin kuin kovia ääniä, kuten imuria.

Lääkärikäynnit Ilsan kanssa on helppoja, vaikka hän niitä jännittääkin. Perusteellisemman kynsimanikyyrin on tottunut saamaan eläinlääkärissä, tietysti raapimispuu on ehdoton myös kynsien teroittamiseen. 

Liian iso lauma tai kovaääninen lapsiperhe ei sovi Ilsalle. Rauhallisista koirista ei ole moksiskaan, jos koira sietää kissaa ja antaa Ilsan olla rauhassa. Kovaääninen ja vilkas koira ei sovi Ilsan kaveriksi.

Ilsa viihdyttää mielellään itseään palloleikeillä.  Ihmisen läsnä ollessa on hieman epäilevä ja säikkyessään ihmisen yllättäviä liikkeitä Ilsa piiloutuu. Kuitenkin myös utelias ja kiinnostunut ympäristöstään.

Ilsa kaipaa kissakaveria, joka osaa antaa tilaa eikä tunge liian lähelle. Toisen kissan olemassa olo kuitenkin rauhoittaa Ilsaa ja Ilsa on huomattavasti rohkeampi myös ihmisen seurassa.

Ilsa etsii itselleen loppuelämän kotia, jossa hän voi tuntea olonsa turvalliseksi ja totuttautua ihmisiin omin ehdoin. Eniten uudelta kodilta hän kaipaa raapimispuun lisäksi mukavia nukkumapaikkoja, rauhallisia ihmisiä, kasoittain nameja ja omia palloleikkejä.  Sekä mukavaa kissakaveria, joka kunnioittaa Ilsan omaa tilaa.

Martta s. 2018 & Kerttu s. 2016, Hollola

Kerttu ja Martta, äiti ja tytär, etsivät yhteistä kotia. Martta on utelias ja seurallinen, selvästi rohkeampi tästä kaksikosta. Martta tulee mielellään seurailemaan ihmisten puuhia ja tulee vieraitakin moikkaamaan kunhan Martan turva-aluetta kunnioitetaan. Martta leikkii mielellään sekä yksin, että muiden kissojen kanssa. Martta rakastaa rapsuttelua ja kehrää, kun oma ihminen antaa huomiota silittelemällä.

Kerttu on Marttaa varauksellisempi ihmisten suhteen, mutta muiden kissojen kanssa tulee hyvin juttuun ja leikkii mielellään yhdessä. Kun Kerttu tulee tarkkailemaan ihmistä ja alkaakin pelottaa, hän hakeutuu Martan luokse hakemaan turvaa. Tämän vuoksi kissat luovutetaan vain yhdessä. Iltaisin Kerttu on seurallisempi ja kiinnostunut ihmisten askareista sekä läheisyydestä.

Innostuessaan molemmat pitävät omanlaista purinaansa. Välillä mennään kovaakin rallia, kun leikitään tai hepuli iskee. Ruokakuppien esille otto saa molemmat paikalle. Mitkään laadukkaat märkäruuat ei maistu vaan latz on suosikkiruoka. Applawsin nappulat myös kelpaavat. Kuitenkaan ruualla aktivointi ei kiinnosta. Martan lempileluja ovat pienet pehmeät pallot. Kerttu taas tykkää piipittävistä leluista. Molemmat rakastavat jahdata kissojen laserlelua.

Martta on väritykseltään lähes musta ja omaa selvästi ”villapöksyt”. Pepun puolella valkoisia karvoja, toiset kulmakarvat mustat, toiset valkoiset. Kerttu vaaleampi väritykseltään, ruskeat laikut silmien vieressä saavat hänen kasvonsa näyttämään hymyileviltä. Molemmat normaalipainoisia ja kokoisia.  

Kissat viihtyvät lasitetulla terassilla ja mielellään seuraavat ulkomaailman menoja. Päivisin nukutaan saunan lauteilla, sohvalla tai raapimispuussa. Raapimapuun ja ulkonäkymän lisäksi uudessa kodissa olisi hyvä olla muutama turvallinen piilopaikka jonne vetäytyä kun kylään tulee vieraita ihmisiä.

Martan kanssa onnistuu jo harjaaminen, kynsien leikkuu ei onnistu kummankaan kohdalla. Kuljetuslaatikkoon laitto ja eläinlääkärissä käynti ovat vielä pelottavia ja haastavia tilanteita.

Kertulla on todettu kalikin aiheuttamaa tulehdusta suussa, joka on vaatinut hammasoperaatioita. Kertun hampaat on hoidettu lokakuussa 2020 ja silloin ei ollut tarvetta poistoille. Säännöllinen hampaiden tarkistus on Kertun kohdalla erityisen tärkeää.

Kissat tarvitsevat kärsivällisen ja rauhallisen ilmapiirin, kodin, jossa annetaan heidän kotiutua omaan tahtiin ja kunnioitetaan kissojen omaa tilaa. Aikaa myös kissojen leikittämiseen pitäisi löytyä. Lapsiperheen arki ei sovellu näille kisuille. He eivät stressaannu toisten kissojen seurasta, kunhan uudet kaverit eivät ole liian ärhäköitä.

Nipsu s. 2019 ja Maisa s. 2018, Uusikaupunki

Tämä emon ja tyttären tiimi kyllä kuuluu, sen verran kovasti tytöt juttelevat. Maisa huutelee heti Nipsun perään, jos Nipsu lähtee näköpiiristä. Nipsu on rohkea eikä kuuntele emonsa kommennuksia. Kun leikki vie mennessään, niin ei siinä emon huuteluja ehdi kuuntelemaan.

Nipsu onkin aikamoinen akrobaatti ja tekee hurjia hyppyjä lelun perässä. Myös juoksu- ja painileikit onnistuvat tältä pieneltä ja sirolta tytöltä. Ihmisen kosketus vielä jännittää, mutta toisinaan silitykset kyllä kelpaavat.

Maisa on vielä hyvin epäluuloinen ihmisen suhteen. Jos ihminen on rauhallisesti paikallaan ja antaa tarpeeksi tilaa, Maisa kyllä uskaltaa kuunnella ihmisen tarinointia ja liikkuu rennosti. Kaikki nopeat liikkeet tai vieraat ihmiset ovat vielä tarpeeksi iso syy mennä omaan turvapaikkaan. Maisa kuitenkin jo juttelee satunnaisesti myös ihmiselle. Kunhan ei vaadi häneltä liikaa lähestymisen suhteen.

Maisa ja Nipsu ovat erottamattomat ja sen vuoksi luovutetaan vain yhdessä. Loppuelämän kodissa ei ole hyvä olla muita kissoja, koska Maisalla on taipumusta dominointiin kaikkien muiden osalta kuin Nipsun. Kumpikaan kissoista ei ole tottunut pieniin lapsiin eikä koiriin. Ideaali koti on sellainen, jossa on vain aikuisia tai vanhempia lapsia, joilla on aikaa tukea kissojen rohkaistumista sekä tarjota leikkihetkiä varsinkin Nipsulle.