Ilsa s. 2016, Uusikaupunki

Ilsa on rauhaisa sivusta seuraaja, jolle oma raapimispuu on mieluisin nukkuma- sekä ajanvietto paikka. Tämä kauniin kirjava tyttökissa tarvitsee omaa tilaa ja tykkää erityisesti seurailla ikkunasta maailman menoa. 

Välillä Ilsa ilmoittaa itsestään naukaisemalla ja tekee sen erityisesti aamupalaa odottaessaan. Ilsa on tottunut syömään viljatonta, sokeritonta märkäruokaa sekä raakaruokaa. Ruuasta pitävän Ilsan saa aktivoitua kuivaruualla. Raksujen metsästys iltaisin onkin yksi lempipuuhista. Tämän herkkupepun luottamuksen voi ansaita paitsi antamalla omaa tilaa, niin myös lahjomalla erinäisin herkuin. Leipäpussit kannattaa kuitenkin pistää visusti piiloon tai voi olla, että leivästä löytyy hampaanjäljet aamulla. Ilsan salainen herkku nimittäin on ihan tavallinen leipä.

Äkilliset muutokset tai liian läheinen kontakti ei vielä ole Ilsan mieleen. Hän on kuitenkin lempeä, ei pure tai raavi. Vieraita ihmisiä Ilsa piiloutuu, samoin kuin kovia ääniä, kuten imuria.

Lääkärikäynnit Ilsan kanssa on helppoja, vaikka hän niitä jännittääkin. Perusteellisemman kynsimanikyyrin on tottunut saamaan eläinlääkärissä, tietysti raapimispuu on ehdoton myös kynsien teroittamiseen. 

Liian iso lauma tai kovaääninen lapsiperhe ei sovi Ilsalle. Rauhallisista koirista ei ole moksiskaan, jos koira sietää kissaa ja antaa Ilsan olla rauhassa. Kovaääninen ja vilkas koira ei sovi Ilsan kaveriksi.

Ilsa viihdyttää mielellään itseään palloleikeillä.  Ihmisen läsnä ollessa on hieman epäilevä ja säikkyessään ihmisen yllättäviä liikkeitä Ilsa piiloutuu. Kuitenkin myös utelias ja kiinnostunut ympäristöstään.

Ilsa kaipaa kissakaveria, joka osaa antaa tilaa eikä tunge liian lähelle. Toisen kissan olemassa olo kuitenkin rauhoittaa Ilsaa ja Ilsa on huomattavasti rohkeampi myös ihmisen seurassa.

Ilsa etsii itselleen loppuelämän kotia, jossa hän voi tuntea olonsa turvalliseksi ja totuttautua ihmisiin omin ehdoin. Eniten uudelta kodilta hän kaipaa raapimispuun lisäksi mukavia nukkumapaikkoja, rauhallisia ihmisiä, kasoittain nameja ja omia palloleikkejä.  Sekä mukavaa kissakaveria, joka kunnioittaa Ilsan omaa tilaa.