Choo, s.2017, Vantaa

Ihana kilpparityttö Choo etsii loppuelämän kotia sellaisen ihmisen luona, joka haluaa puuhailla kissan kanssa.

Choo on hellyydenkipeä kissa, joka kiintyy hoitajaansa ja rakastaa rapsutuksia. Kun Choon luottamuksen saa voitettua, se tulee luokse kehräämään ja puskemaan sekä kiittää silityksistä hieromalla kuonoaan ja ikeniään hoitajan käteen. Choo antaa myös hienosti harjata paikoin tiheää turkkiaan.

Tämä kissa on erittäin perso ruualle, ja nappuloiden avulla sen saakin motivoitua esimerkiksi opettelemaan yksinkertaisia temppuja. Choo osaa jo nousta takajaloilleen nappulapalkalla, ja silloin kun malttaa, ottaa myös namin nätisti kädestä. Choo käyttää taitavasti tassujaan ruuan kaivamiseen erilaisista aktivointialustoista ja juoksee innoissaan eri suuntiin heiteltyjen nappuloiden perässä. Tämä kaikki on paitsi hyvää aivojumppaa kissalle, myös oiva keino hidastaa helposti ahmimisen puolelle menevää syömistahtia.

Ruuan suhteen on Choon kanssa oltava tarkka kahdesta syystä: jatkuvasti nälkäisenä ahmattina se syö toisten kissojen ruokien lisäksi keittiöön unohtuneet ruuantähteet, ja sillä on herkkä vatsa. Choolla epäillään tulehduksellista suolistosairautta (IBD), jota hoidetaan erityisruokavaliolla ja tarvittaessa kortisonilla. Allergisoivia ruoka-aineita selvitellään, jotta Choon ruokavaliota saataisiin monipuolistettua pelkkiä allergianappuloita laajemmaksi.

Ruuan lisäksi Choo innostuu leikeistä niin yksinään kuin ihmisenkin kanssa. Parhaita ovat hiirilelut ja pienet pallot, ihmisen kanssa myös nauhalliset narukeppilelut, mutta ehdoton ykkössuosikki on tuolin päältä roikkuva pyyhe. Sen kimppuun Choo käy vähintään kerran päivässä, repii ja potkii onnessaan. Mieluiten Choo leikkiikin tuolin tai sängyn alta, josta se voi vaania saalista.

Monien kissojen tapaan Choo nauttii mahdollisuudesta katsella ulos ikkunasta, kissaturvalliselta parvekkeelta tai ulkotarhasta. Korkeahko tähystyspaikka olisikin Choolle tärkeä. Kiipeilypuussa se mielellään myös nukkuu. Sijaiskodissa Choo on jättänyt huonekalut rauhaan ja kohdistaa raapimistarpeen kiipeilypuun raapimatolppiin.

Choon kesyyntymisen alku oli hankala, ja se reagoi aiemmin kovaan stressiin pissailemalla lattialle. Kun perinteiset stressinhallintakeinot eivät riittäneet, Choolla aloitettiin mielialalääkitys, joka on rentouttanut kissaa ja vienyt stressioireet. Kun olosuhteet ovat stabiilit, lääkitystä voi myöhemmin alkaa pikkuhiljaa vähentää, mutta tarvittaessa sitä voidaan jatkaa kissan loppuelämän ajan.

Choo on kerrassaan hurmaava, seurallinen kissa. Sijaiskodissa se on alkanut nukkua ihmisten kanssa sängyssä ja vaikuttaa kaikin puolin onnelliselta totuttuaan viimein ihmisseuraan. Choo etsiikin osaavaa loppuelämän kotia, jossa on rauhallista ja perheenjäsenillä on aikaa kissan virikkeellistämiseen. Kissakaveri ei ole välttämätön, mutta jos loppuelämän kodissa on jo kissa, sen olisi hyvä olla rauhallinen ja itsevarma ja osata antaa tilaa eikä hätkähtää uudesta perheenjäsenestä. Choota EI luovuteta pikkulapsi- tai koiraperheeseen, pieneen asuntoon tai perheeseen, jossa ollaan paljon pois kotoa.

Keskeneräisten terveydellisten diagnoosien vuoksi Choo luovutetaan erityisadoptiosopimuksella. Choo pysyy yhdistyksen kissana neljä kuukautta sijaiskodista siirron jälkeen, ja tämän ajan yhdistys vastaa kaikista hoitokuluista sekä päättää kissan hoidosta. Mikäli tämän siirtymävaiheen jälkeen sekä yhdistys että uusi koti ovat adoption kannalla, tehdään adoptiosopimus ja uusi koti maksaa adoptiomaksun. Yhdistys on loppuelämän kodin tukena myös siirtymävaiheen jälkeen, mutta hoitovastuu kaikilta osin siirtyy loppuelämän kodille.

MirriRescue luovuttaa kaikki kissat leikattuna, madotettuna, rokotettuna, Fiv- / Felv testattuna, sirutettuna ja rekisteröitynä Turvasiru.fi palveluun. Kaikki kissat luovutetaan vastuullisiin koteihin sisäkissoiksi.

Aikuiset 150 € / kissa ja 250 € / kaksi kissaa.
Pennut 200 € / kissa ja 350 € / kaksi kissaa.

Mikäli haluat kissasta lisätietoja, niin otathan yhteyttä adoptio@mirrirescue.fi. Mikäli joku kissoista tuntuu heti omaan perheeseen sopivalta, täytäthän adoptiohakemuksen.